Als echte chef-koks!

Op deze lenteachtige dag in februari zijn we met een groep van 25 kinderen en een team van vrijwilligers met de bus naar Vught gegaan voor een kookworkshop bij Reinier van Arkel.

’s Ochtends rond half 11 zijn we met z’n allen vetrokken en na een klein half uurtje waren we op onze bestemming waar chef-kok Jan en zijn team ons al op stonden te wachten. De workshop vond plaats in een grote ruimte met een open keuken en tafels waar aan de kinderen hun plekje konden innemen. Maar voordat er gekookt ging worden mochten de kinderen eerst hun eigen koksmutsen versieren. Want zeg nou zelf: wat is een echte kok zonder stoere koksmuts?

Met de mooi versierde koksmutsen vallend over de oren mochten de kinderen allereerst voor thuis hun eigen muffins versieren met chocoladesaus en marsepein. Maar dit was slechts het voorproefje op het echte werk: namelijk het hoofdgerecht in de vorm van mini-pizzaatjes! Als beleg kon er gekozen worden uit van alles en nog wat: kaas, ham, paprika’s, uien, champignons en nog veel meer! Zo had iedereen zijn eigen creaties. En wat was het daarna smullen geblazen! Mmmm! In de tussentijd hebben we uiteraard met z’n allen buiten lekker van het zonnetje genoten en hebben we nog een kijkje genomen bij het kinderboerderijtje in de buurt. En als kers op de taart mochten de kinderen tot slot hun eigen vlaatjes maken met slagroom, smarties en hagelslag en kreeg iedereen nog een tas vol verrassingen mee voor thuis.

Al met al kunnen we tevreden (en met volle buikjes) terugkijken op een geslaagde middag.