Natuurspeeltuin OERR op Tiengemeten

Om 9.00 uur stond iedereen klaar om in de bus te stappen naar de natuurspeeltuin op het eiland Tiengemeten. Na een ritje van een half uur stapten we uit in het kleine plaatsje Nieuwendijk en liepen we naar de veerpont die ons naar het eiland Tiengemeten zou brengen.
Dat was al een belevenis op zich want we voeren over zeker 10 minuten over het wel erg brede Hollands Diep. Nadat er aangemeerd was, werden we ontvangen door de boswachter van Natuurmonumenten.

Na een kort wandelingetje kwamen we aan bij de natuurspeeltuin OERR waar de vrijwilligers van Natuurmonumenten ons ontvingen met limonade voor de kinderen en heerlijke koffie en thee voor de begeleiders. Daarna door naar de verzamelplaats voor de tassen en waar we onze zwemkleding konden aantrekken en ingesmeerd werden met zonnebrandcrème. En dat was nodig want het was de hele dag zeker 30 graden.

De kinderen werd verteld dat ze in het water mochten, vlotten mochten bouwen en van de modderglijbanen af konden gaan. Eerst nog even wat aarzeling maar al heel snel was iedereen in het water en lekker helemaal onder de modder.

Tussen de middag een heerlijke lunch met limonade op het terras van het ontvangstcentrum en daarna weer heerlijk verder met spelen in het water in klauteren over de bomen.
Om half drie allemaal schoonspoelen onder de douches en schone kleren aan.
Nog even een heerlijk ijsje en dan weer terug naar de veerpont voor ons vaartochtje naar de bus die al voor ons klaarstond .

In de bus het laatste pakje drinken en voor alle kinderen nog een prachtige kaart met alle dieren die op Tiengemeten voorkomen. Vlak voor Rotterdam al veel slapende kinderen in de bus, maar die allemaal wakker waren voordat hun ouders ze op kwamen halen.
We hadden dus een geweldige dag met elkaar, erg gezellige kinderen en begeleiders die genoten en heel fijn dat de oudere kinderen de kleintjes zo geholpen hebben.