Stichting Laat Ze Maar Lachen Rotterdam

Kinderen af en toe meenemen naar een wereld waarin ze plezier hebben. Dat is in het kort wat Stichting Laat Ze Maar Lachen doet. Er zijn heel wat kinderen in Rotterdam van 4 tot 12 jaar die er door hun thuissituatie niet even uit kunnen. Voor die kinderen organiseren wij eens per maand een uitje. Bijvoorbeeld naar een pretpark, een museum, Blijdorp, een voorstelling of een speeltuin.

 

Let op: In verband met het coronavirus zijn er extra veiligheidsmaatregelen. Sinds augustus organiseren we weer uitjes, maar soms is er minder plek of zijn we genoodzaakt recent zieke kinderen/gezinnen te weigeren.
 

Hoe kunt u aanmelden?
Het aanmelden gaat online via onze website. Zodra de aanmelding open staat, kunt u hiernaast klikken op aanmelden. Bij het aanmelden wordt onder andere gevraagd om aan te geven hoe u terecht bent gekomen bij LZML. Onze aanmeldprocedure verloopt in twee fases:

1. In eerste instantie gaat de aanmelding alleen open voor professionals die een ‘code’ van ons hebben ontvangen. Wij geven namelijk voorrang aan ouders die zijn aangesloten bij hulpinstanties als Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), wijkteams en voedselbanken. Mensen die bij deze organisaties werkzaam zijn, kunnen van ons een code ontvangen om een kind met voorrang aan te melden.

2. Na ongeveer een week gaat de aanmelding voor iedereen open en is er geen code meer nodig. Wij kunnen geen garantie geven dat er dan nog plekken over zijn.

Overige informatie
De ouders zelf of professionals zoals wijkteammedewerkers kunnen kinderen aanmelden. Het is niet de bedoeling dat ouders meegaan met het uitje. Voor de begeleiding van de uitjes gaat ongeveer één vrijwilliger mee per 4 kinderen.

Bent u hulpverlener in de gemeente Rotterdam of omgeving? En kent u kinderen die onze uitjes goed kunnen gebruiken? Stuur dan een e-mail naar [email protected]we kunnen dan als gewenst maandelijks de code doorsturen aan jullie.

 

Bekijk onze uitjes van de afgelopen maanden

Onze supersponsoren